Warmtepompen

het gevoel van comfortabel wonen

Waarom een warmtepomp?

Er zijn twee belangrijke redenen om voor een warmtepomp te kiezen: het milieu en uw portemonnee. Het systeem zorgt voor een flinke besparing op gas. Dit betekent minder CO2-uitstoot en een aanzienlijk lagere gasrekening. Ook kan een warmtepomp het energielabel van uw woning verbeteren, wat weer invloed heeft op de waarde van uw huis. Doordat er verschillende subsidieregelingen van toepassing zijn op warmtepompen, heeft u de investering vaak binnen een aantal jaar terugverdiend.


Voordelen hybride warmtepomp

  • Zorgt voor verlaging van gasgebruik
  • Vermindert CO2 uitstoot
  • Lagere energierekening
  • Subsidie op de aanschafkosten


Lucht-water warmtepompen

De lucht-water warmtepomp is een systeem dat ruimteverwarming, vloerverwarming, koeling en levering van warm water mogelijk maakt. U kunt het niet alleen in uw nieuwe woning installeren, maar er ook de boilers in uw bestaande woning door vervangen.

Welke typen warmtepompen zijn er?

Er zijn verschillende typen warmtepompen, die gebruik maken van verschillende warmtebronnen. In de meeste gevallen wordt de warmte uit de buitenlucht gebruikt. Deze warmtepompen worden ook wel lucht-water warmtepompen genoemd. Bij nieuw gebouwde huizen zien we dat de bodem warmtepomp een goede oplossing is. Ook zijn er kleine warmtepompen die werken met de warmte van de afgezogen lucht van het ventilatiesysteem. Airconditioningsystemen of airco’s zijn ook warmtepompen. Deze zijn bedoeld voor het koelen van de binnen lucht, maar kunnen ook gebruikt worden voor verwarming. Een warmtepompboiler is een warmtepomp die specifiek is bedoeld maken voor warm tapwater.


Welke soorten warmtepompen leveren wij?

Feenstra heeft verschillende warmtepompen in haar assortiment. Bij ons kunt u terecht voor lucht-water warmtepompen en warmtepompboilers. Voorlopig leveren wij uitsluitend nog een hybride vorm in combinatie met een cv-ketel. All-electric en bodemwarmtepompen -ook wel grondgebonden warmtepompen genoemd- waarbij de warmte uit de bodem wordt gehaald, leveren wij momenteel (nog) niet.