ontdekken welke airco bij u past ?

Met een airco geniet u altijd van een aangenaam klimaat in huis. ‘s Zomers kan het vaak onaangenaam warm worden in uw woonkamer, slaapkamer of werkkamer. Een airconditioner zorgt dan snel voor aangename verkoeling. In het voor- en najaar, wanneer het juist net te koud is, kan een airconditioning ook zorgen voor duurzame verwarming zonder dat de  cv-ketel hoeft te worden ingeschakeld. Dit scheelt in gasverbruik en in kosten.

Altijd inclusief installatie

Onze aircosystemen zijn altijd inclusief deskundige installatie.

Met groen energielabel

De airconditioners van LG hebben minimaal een A++ label.

Fluisterstil

Geen zorgen om geluid met onze fluisterstille airco’s 

onze monteurs zijn experts in verwarming en koeling

Met ons airco onderhoudscontract blijft u verzekerd van een goede werking 

onze airco’s zijn energie zuinig

Waarom een airco kopen bij installatie-
bureau Priem

installatiebureau Priem levert alle diensten om u zorgeloos te laten genieten van uw airco. Wij verkopen kwalitatief hoogwaardige airco systemen van Lg en zorgen voor een deskundige installatie. Wij bieden airco’s optioneel aan met een aantrekkelijk onderhoudscontract, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw airco jarenlang stil, zuinig en probleemloos functioneert.

Lg airconditioners zijn  van hoge kwaliteit en hebben 2 jaar garantie

Onze airco’s zijn fluisterstil

DUALCOOL Standaard Plus, 2.5kW, simpel en strak design met verborgen display

energie label

2,250
DUALCOOL Standaard Plus, 3.5kW, simpel en strak design met verborgen display

ergie label

2,450 2,350
DUALCOOL Standaard Plus, 5.0kW, simpel en strak design met verborgen display

ergie label

2,650

Airco onderhoud

Om een optimale werking te garanderen bieden wij al onze airco’s aan met een basis onderhoudscontract. Een airco onderhoudsbeurt omvat het reinigen en controleren van alle belangrijke onderdelen, waaronder de ventilatoren, filters, pompen en bedrading. Eventueel wordt ook het koudemiddel bijgevuld. Door professioneel onderhoud verkleint u de kans op storingen aanzienlijk. Heeft u toch een airco storing? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen om het probleem te verhelpen!

Veel gestelde vragen over airco

Hoeveel geluid maakt een airco?

De airco systemen die vandaag de dag geproduceerd zijn niet alleen steeds zuiniger, maar ook vele malen stiller. In een airco binnenunit zit een ventilator, die ervoor zorgt dat de koude of warme lucht door de kamer geblazen wordt. In de buitenunit zit onder andere een ventilator en een compressor welke geluid produceren. De ventilator in de buitenkant blaast harder dan de binnenunit. Dit leidt tot meer luchtverplaatsing en daardoor meer geluidsproductie. Het maximale aantal dB dat een airco mag produceren is 40 dB (vergelijkbaar met vogelgezang bij zonsopkomst).

Moet ik de ramen en deuren dicht houden als de airco aanstaat?

Het is niet noodzakelijk om ramen en deuren dicht te houden als het systeem werkt. Wel is het nodig dat hier bij de bepaling van het koelvermogen van een airconditioning rekening mee gehouden wordt. Als er veel ramen en deuren openstaan, beïnvloedt dit natuurlijk wel het energieverbruik. Wij raden aan de ramen dicht te houden door zo de filters zo schoon mogelijk te houden, en de airco zo goed mogelijk te laten werken.

Is een airco zuinig in gebruik?

Een airco is een heel efficiënt apparaat en heeft op zowel koelen als verwarmen een efficiency van al snel 300%. Oftewel: met 1 deel elektriciteit worden 3 delen koude of warmte gemaakt.

Door verstandig om te gaan met de airco: niet nodeloos laten draaien; niet te koud; gebruik de timer; etc, zijn de energiekosten heel beperkt. Denk aan een bedrag tussen € 50,- en € 75,- per jaar voor koeling.

Wanneer u de airco ook gebruik voor verwarming, dan is dat zuiniger dan een cv-ketel, zowel in kosten als in CO2-uitstoot.


Meer vragen over een airco

Bekijk onze uitgebreide veelgestelde vragen over airconditioning. Staat uw vraag er niet tussen? Bel dan met Installatiebureau Priem:  085 0603 465.

Wat kunt u zelf doen

1.Maak de filters minimaal 2 x per jaar schoon

2.Maak de binnen en buiten unit regelmatig schoon met een droge doek

3.Spoel de filters met lauwwarm water af bij ernstige vervuiling